AEE Logo Biomass Logo
photo4


Leasingul echipamentului de procesare a biomasei

Activitatea are drept scop susţinerea dezvoltării pieţei sectorului privat pentru contractanţii care doresc să activeze în calitate de furnizori de combustibili pentru echipamentele de încălzire pe bază de biomasă instalate în instituţiile publice rurale cu sprijinul financiar al Proiectului Energie şi Biomasă.

Echipamentul de colectare şi balotare a paielor, precum şi presele de brichetat vor fi puse la dispoziţie cu ajutorul metodei de vânzare în rate fără interes bancar. Pentru realizarea nemijlocită a acestei activităţi, Proiectul Energie şi Biomasă va subcontracta instituţii specializate ce dispun de experienţă în domeniul dat. Serviciile solicitate vor fi oferite de către două organizaţii specializate şi anume:

  • UIP 2KR – organizaţia subcontractată pentru vânzarea în rate a echipamentului de balotare şi transportare a baloturilor. Aplică acum
  • Agenţia pentru Eficienţă Energetică – organizaţie subcontractată pentru a comercializa în rate echipamentul de brichetare. Aplică acum

Vedeţi lista furnizorilor echipamentului de procesare a biomasei.

Alegerea algoritmului respectiv de implementare a activităţii va permite o dezvoltare durabilă a ciclului de combustibil fără nevoia de a oferi granturi întreprinderilor de aprovizionare cu combustibili din sectorul privat.

Convenirea modalităţilor de operare, condiţiilor de împrumut şi responsabilităţilor cu partenerul/prestatorul de servicii se va face la prima etapă de implementare a activităţii. Condiţiile ar putea constitui un contract de 3 ani, 40% în prealabil şi 30% în fiecare an următor. Beneficiarii nu vor suporta cheltuieli de dobândă bancară, iar preţurile nu se vor actualiza pe parcursul celor trei ani de leasing, rămânând astfel neschimbate pe toată perioada împrumutului.

Informaţie detaliată cu privire la condiţiile de participare la program le puteţi găsi citind regulamentul precum şi toate documentele aferente programului.