AEE Logo Biomass Logo
photo6

banner2

banner 3

Etapele şi criteriile de selectare

Comunităţile câştigătoare sunt selectate în baza unor criterii prestabilite şi în cadrul unui proces etapizat, competitiv şi transparent.

 • Ca prim pas pentru înscrierea în competiţie, comunităţile interesate urmează să expedieze o scrisoare de intenţie.
  Fiecare scrisoare de intentie este examinata de catre Comitetul de selectare al Proiectului Energie si Biomasa in baza criteriilor enumerate mai sus.
  Comunitatile ce raspund tuturor criteriilor enumerate, sunt acceptate pentru urmatoarea etapa de concurs.

  Citeste mai mult

 • Echipele de ingineri şi experţi în mobilizare comunitară din cadrul Proiectului Energie şi Biomasă vin în fiecare comunitate selectată în baza scrisorilor de intenţie şi fac întruniri publice cu participarea locuitorilor satului unde prezintă obiectivele proiectului, beneficiile instalării sistemelor alternative pe bază de biomasă, sprijinul financiar şi logistic acordat de Proiectul Energie şi Biomasă, precum şi responsabilităţile şi contribuţia comunităţii.

  Citeste mai mult

 • La această etapă, un grup de experţi angajaţi de Proiectul Energie şi Biomasă evaluează performanţa energetică a clădirilor selectate pentru etapa finală, recomandă capacitatea cazanului pe bază de biomasă, precum şi acţiunile de îmbunătăţire a eficienţei energetice a clădirii. De asemenea, comunitatea este instruita in mobilizarea populatiei si a resurselor locale, dupa care prezinta un Plande mobilizare al comunitatii.

  Citeste mai mult

 • Comunităţile selectate pentru etapa finală, evaluează în mod participativ proiectele iniţiate pentru a fi aprobate pentru investiţii.
  In acest scop, APL-urile impreuna cu Comitetele locale ale proiectelor organizeaza intruniri reprezentative la nivel de comunitate in cadrul carora se efectueaza aprecierea finala si evaluarea proiectelor initiate din diferite aspecte.

  Citeste mai mult